Recenzija serije „Killjoys“

renewkillyoys-season-2-1024x532

Nakon recenzije o seriji „Dark Matter“ imaćete priliku da se upoznate sa sestrom bliznakinjom „Killjoys“.
Obe serije su prikazivane na Kanadskoj televiziji „Space“ gotovo paralelno, odvijaju se u svemiru , u obe serije imamo prilike da se upoznamo sa dva interesantna ženska „kapetana“ i kako serije odmiču postaju sve sličnije. Nije ni čudo što ih dosta ljudi poredi, iako se skoro sve sličnosti tu završavaju.

 

Serija prati tri lovca na ucenjene glave, koji već od početka upadaju u nezavidne situacije ganjajući i hvatajući bagru sistema Quad. Radeci za organizaciju „RAC“ obavezani su da budu neutralni u komplikovanim političkim igrama Quada, međutim njihove prošlosti i događaji oko njih sve dublje ih uvlače u političko-kriminalnu papazijaniju Quada.

KILLJOYS -- "One Blood" Episode 106 -- Pictured: (l-r) Aaron Ashmore as John, Hannah John-Kamen as Dutch, Luke Macfarlane as D'Avin -- (Photo by: Steve Wilkie/Temple Street Releasing Limited/Syfy)

Serija Počinje kada dva lovca na ucene Duch i John-om  koji Čine ekipu „Killjoy“, tokom jednog od rutinskih poslova John saznaje da je raspisana poternica za njegovim bratom , bez znanja svoje partnerke Duch  preuzima posao u pokusaju da spase brata.
Naravno Duch nije nimalo oduševljena kad sazna za Johnov postupak, razočarana i besna ali ipak lojalna svom kolegi, pomaze mu da privede D’avin-a kako bi mu spasili život. Kako bi skinuli ucenu sa D’avonove glave prihvataju i obavljaju nezahvalni poslić.
Duch u svojim odajama nalazi crvenu kutiju sa oružjem, istu onakvu kakvu je dobijala tokom svog treninga u detinjstvu.

 

Duch se naprasno sreće sa svojom prosloscu i nekadasnjim mentorom. D’avon bivši vojnik, pokušava da sazna dogadjaje koji su doveli do njegovog otpustanja i John tehnološli znalac broda koji nastoji da balansira svoja osećanja i odanost prema bratu i svojoj saradnici. U deset zivahnih i napetih epizoda oni uspevaju da se upletu u sve političke igre i čačnu svaku mečku u Quadu, naravno, na svako pitanje na koje nadju odgovor, uvlači ih u sve dublje probleme.

 

 

Seriju često svojim brzim tempom, neobaveznim ponašanjem posade i političkim intrigama u navratima podseća na „Firefly‟, iako nema šmek vesterna. Za razliku od opšte amnezije , paranoje i apatije „Dark Matter“ likovi u ovoj seriji su saosećajniji i prizemniji.
Kvalitet „Dark Matter“ i „Killjoys“-a je podjednako dobar što se tiče produkcije,scenarija i glume, obe serije privuku pažnju gledaoca veoma rano i održavaju neizvesnost do samog kraja. Meni lično su više prijali „Killjoys“-i zbog bržeg tempa i jer ne moram da pohvatam ko je kome sta na brodu, seks droga i roken rol uvek su zabavniji od sumornog dosadnog broda , naravno ni predivni i raznovrsni pejzaž i kostimi ne odmazu:).

 

Obe serije dobijaju nastavke koji će biti emitovani 1.jula jedan za drugim.

                                                                                                                                                                                                         Samo za dinosauruse Killjoys-6-2

„Killjoys“

Producenti :    David Fortier  i  Ivan Schneeberg
Distributer :   NBCUniversal Television Distribution

Glumacka postava:

Hannah John-Kamen
Aaron Richard Ashmore
Thomas Luke Macfarlane

Rob Stewart

Slike preuzete iz serije uz malo dorade :0