Imagine Incredible: Prezentacija domaćeg strip brenda

Imagine-Incredible

 

Imagine Incredible: Prezentacija domaćeg strip brenda

U četvrtak, 19. maja, od 17č do 20č, u Startit centru će se održati prezentacija projekta strip produkcije i digitalnog izdavaštva pod nazivom „Imagine Incredible“. Cilj ovog ambicioznog projekta jeste da radovi domaćih strip autora dosegnu globalno tržište.

Posetiocima će se obratiti Mišo Živanov, glavni urednik naslova iz Imagine Incredible produkcije, i Mirko Topalski, CEO kompanije Eipix Entertainment, koja je podržala ovaj poduhvat kao pionirski, ne samo u našoj zemlji, već i u regionu. Oni će objasniti u čemu je jedinstvenost brenda Imagine Incredible, predstaviće svoje planove i načine na koje i vi možete da se uključite.

Na događaju će u formi izložbe biti prikazan i artwork iz stripova koji su trenutno u produkciji. Biće prisutan i celokupan tim ilustratora, pisaca i kolorista uključenih u projekat, koji će rado odgovoriti na sva vaša pitanja. Autori će na licu mesta kreirati stripove na kojima su trenutno angažovani, tako da se, ako budete prijatni i druželjubivi, kući možete vratiti i sa unikatnim umetničkim radovima.

Comic artists meetup & portfolio review

Artwork nastao pod kapom brenda Imagine Incredible biće izložen u Startit centru do utorka 24. maja, kada će, sa početkom u 11h, biti održan i meetup strip stvaralaca. Domaćini će biti Imagine Incredible ekipa i predstavnici škole stripa “Đorđe Lobačev”.

Meetup će otvoriti osnivač beogradske škole stripa, Vladimir Vesović, sa predavanjem na temu “Domaći strip u digitalnom dobu”. Nakon predavanja, predstavnik projekta Imagine Incredible, Mišo Živanov, provešće posetioce kroz izložbu, pri čemu će govoriti o procesu razvoja stripova u njihovoj produkciji od koncepta do finalnih proizvoda.

Uslediće tzv. portfolio review, koncept koji podrazumeva diskutovanje o radovim iz vaših portfolia koje ćete poneti i pokazati autorima Imagine Incredible stripova, kao i predstavnicima i polaznicima beogradske škole stripa “Đorđe Lobačev”. Osim toga, portfolio review je jedinstvena prilika za otkrivanje talenata i ostvarivanje profesionalnih kontakata.

Prisustvo na ovim događajima je besplatno, a svi zainteresovani se mogu prijaviti za Imagine Incredible ovde i za Comic artists meetup ovde.