Dizni gasi „DISNEY INFINITY“

Disney-Infinity

Ako ste u poslednje dve godine prolazili pored neke ozbiljnije gejmerske radnje sigurno ste zapazili simpatične figurice super heroja koji se prodaju kao dodatak za video igru „Disney Infinity“. Za one koji ne znaju o čemu se radi, u pitanju je sistem urađem po ugledu na popularnu video igru „Skylanders“. Kupovinom igre dobijate jednu figuru i univerzalno postolje koje prikačite na igračku konzolu. Postavljanjem figure (ili više njih) dobijate mogućnost da igrate sa tim likom. Mnogi su imali priliku da se igraju, a najmlađima su roditelji kupovali mnoge od njih. Nažalost, kompanija Dizni je objavila da više neće raditi na ovom projektu.

Kao razlog zašto prestaju sa izradom novih figura i igara se navodi finansijski gubitak, što se pored Dizni dela odnosi i na Marvel i „Star Wars“. Ceo poduhvat sa video igrama nikada nije u potpunosti zadovoljio očekivanja koja je kompanija imala od njih. Prestanak sa radom na ovoj diviziji će ih koštati 147 miliona dolara.

Džon Blekbur je na DI blogu napisao sledeće:
Cilj projekta „Disney Infinity“ je bio da najbolje delove Diznijevih priča donesemo u domove širom sveta, i uz vašu podršku smo u tome i uspeli. Nadam se da ste se zabavili igrajući igru isto koliko smo se i mi zabavljali praveći ih.