Emitovano prvih 13 minuta „Gundam the Origin III: Dawn of Rebellion“

gundam.info internet stranica je u utorak postavila prvih 13 minuta treće epizode animea“ Mobile Suit Gundam: The Origin“ – „Mobile Suit Gundam: The Origin III Dawn of Rebellion (Mobile Suit Gundam: The Origin III Akatsuki no Hōki)“.
Video je dostupan u dve verzije – sa engleskom sinhronizacijom i sa japanskim audiom i prevodom na engleskom, francuskom, korejskom ili kineskom.

engleska sinhronizacija

japanski audio; prevod na engleskom, francuskom, korejskom ili kineskom

Anime će biti prikazivan u 15 bioskopa širom Japana u toku dve nedelje, počevši od 21. 05. ’16.; iako je ova epizoda već jednom emitovana na specijalnom događaju u Jokohami u nedelju, 08. 05. ’16.
Specijalna verzija Blu-ray diska će biti puštena u prodaju 21. 05. ’16. u bioskopima koji će prikazivati anime; i 28. 05. ’16. u celom svetu; a standardni Blu-ray disk i DVD će biti pušteni u prodaju 10. 06. ’16.

Ova epizoda prati mladića koji će postati poznat kao Čar Aznabl i njegovog budućeg prijatelja Garma Zabija nakon što se pridruže Zeonovoj vojnoj akademiji.

Prva epizoda OVA-e, nazvana „Blue-Eyed Casval,“ je imala specijalnu premijeru u februaru 2015. za mali broj ljudi u odabranim japanskim bioskopima. Druga epizoda, „Artesia’s Sorrow,“ je prikazivana u Japanu prošlog oktobra.  Anime Consortium Japan emituje anime digitalno preko specijalnog streaming programa; i Right Stuf – u saradnji sa Sunrise – će izbaciti u prodaju fizičke primerke.

Ovaj anime prati priču istoimene mange, čiji je autor Jošikazu Jasuhiko; koja je, pak, inspirisana pričom prvog MSG animea.