„Devojka Koja Je Skakala Kroz Vreme“ dobija novu igranu seriju!

girl who leapt trough time

Igrana verzija televizijske adaptacije novele Jasutake Cucumija, „Devojka Koja Je Skakala Kroz Vreme“ („The Girl Who Leapt Trough Time“ ili „Toki o Kakeru Shojo“) dobila je zeleno svetlo. Biće premijerno prikazana na kanalu NTV u julu a glavne uloge će tumačiti Juina Kurošima kao i član idol grupe „Sexy Zone“ Fuma Kikuči.

Radnja nove serije se vrti oko učenice treće godine srednje škole po imenu Mihane Jošijama (tumači je Kurošima), koja je član fotografskog kluba. Malo pre početka letnjeg raspusta, nakon što je osetila miris lavande u jednom od kabineta u školi ona dobija mogućnost da slobodno skače/putuje kroz vreme.

Mihanein drug iz razreda Šohei Fukamači (tumači ga Kikuči) za koga se uskoro saznaje da je poznati i izvrsni naučnik iz budućnosti, iz 2122. godine, po imenu Ken Sogoru. Nakon što je izgubio lek koji mu omogućuje da putuje u budućnost on odlučuje da hipnostiše ljude oko sebe kako bi vodio normalan srednjoškolski život dok ne napravi lek ponovo. Međutim, kako radnja odmiče, njegova sećanja na srednju školu, njegove drugove i porodicu kao i njegova ljubav prema Mihane vezuju ga sve više za sadašnjost.

Iako protagonisti dele ista prezimena sa glavnim likovima Cucuijeve originalne novele svako povezivanje sa tom pričom još uvek nije otkriveno.

Hitoši Ivamoto (Ashita ga Arusa the Movie, MW) će biti režiser serije dok će za scenario biti zadužen Rjohei Vatanabe (Shady/Kashikoi Inu wa, Hoezuni Warau).