300 besplatnih D&D modela za 3D štampač!

d&d model 001

Figurice u D&D-u nikada nisu bile neophodne, ali su predstavljale lep dodatak igri. Pored toga što lepo izgledaju, tu je uvek i jako bitan dodatk činjenica da pomažu kod skaliranja i prostornog orijentisanja prilikom borbe. Jedini problem je oduvek bio naći povoljne figure i kupiti baš one koje ćete najčešće koristiti.

d&d model 002

Kako bi rešio taj problem, veliki ljubitelj igre Migel Zavala je samostalno, iz hobija, preuzeo na sebe izradu 3D modela za preko 300 modela kreatura koje se mogu naći u knjizi „Monster’s Manual“ i šire. Da bi završio ovaj muktorpan posao Zavali je trebalo oko godinu i po dana i ono što je najbitnije omogućio je svima da ih koriste potpuno besplatno. Preko ovog linka možete naći sve njegove modele, a na svim predmetima koji su označeni sa „Not For Sale“ se u opisu (kada kliknete na proizvod) nalaze linkovi za skidanje modela.

Što se tehničkih detalja tiče, možete koristiti materija PLA i maltene bilo koji 3D štampač, a Zavala preporučje da se koristi rezolucija od 0,05 do 0,1 po sloju uz 100% punjenje. Srećno štampanje i igranje!