Trejleri i ekskluzivni isečak iz animiranog filma „Nova Seed“

NovaSeed-Poster

„Naučnofantastična bajka“ Nova Seed je dugometražni prvenac mladog nezavisnog studija Gorgon Pictures, koji je kanadski animator Nik DiLiberto (kratki Medusa i Vampires) osnovao u Fukuoki (na japanskom ostrvu Kjušu). Ono što je karakteristično za autora jeste tradicionalan pristup animaciji, odnosno ručno crtanje na papiru, koje je u ovom slučaju trajalo četiri godine i uz obilje plikova, budući da sve dolazi iz DiLibertove ruke. Njegov rođeni brat Džo je pomogao oko scenarija, muzičar Stiven Veral komponovao je saundtrek, a šačica glumaca pozajmila je glasove likovima.

Priča se odvija u svetu na ivici apokalipse. Ludi naučnik Mindskull koristi moć planete za stvaranje ultimativnog oružja. Jedini spas za sprečavanje ovog zla leži u Nova Seed-u… Nije teško zaključiti da inspiracija dolazi iz „subotnjih crtaća“, što reditelj i sam potvrđuje, kako prenosi hamiltonski list The Spectator.

Premijera ovog ostvarenja održana je 23. aprila ove godine na TAAFI-u (Toronto Animation Arts Festival International), a LiBerto je trenutno u potrazi za distribucionim partnerom.

Trejler 1:

Trejler 2:

Odlomak (NAC in Toxic Land):