Jadranka Stojaković je preminula

jadranka stojakovic

Jadranka Stojaković, preminula je u 66. godini, u utorak uveče u Banjaluci — prenosi Blic.rs

Među gikovima ova domaća kantautorka ostaće zapamćena kao jedna od retkih pevačica koje su bila u Japanu, bavila se svojim poslom, bila uspešna u njemu i prihvaćena. U više navrata je radila muziku u industriji video igara, ali i za neke japanske serije.

 

Jadranka Stojakovic je poslednjih nekoliko godina živela u Banjaluci, i duže vreme je bolovala je od multipla skleroze. Bolest, koja je prouzrokovana nakon pada na bini 2009. godine, naterala ju je da odustane od koncerata i javnih nastupa. Nekadašnja jugoslovenska zvezda i uspešna kantautorka i slikarka, dugo godina je živela u Japanu, a poslednje godine svog života Jadranka je provela u Domu za stare „Karitas“ u Banjaluci.

Inače, Jadranka je rođena 24. jula 1950. u Sarajevu, gdje je i počela sa svojom jedinstvenom muzičkom karijerom. Tokom kasnih 1970-ih počela je da se bavi obradom sevdalinki starih gradskih ljubavnih pesama, kao i obradom poezije srpske pjesnikinje Desanke Maksimović u novom muzičkom aranžmanu.

Radila i primjenjenu muziku za televiziju (Dječije emisije Televizije Sarajevo), te napisala uvodnu temu 14. Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine. Od 1988. živjela u Japanu, do povratka 2012. godine.

Gotovo da nema čovjeka u republikama bivše Jugoslavije koji ne zna pjesme Jadranke Sojaković „Sve smo mogli mi“, „Što te nema“ i „Ima neka tajna veza“. — blic.rs