Marvel Kutak : „Standoff“ recenzija

To je američki san. Male, uredne kuće… prijateljski nastrojene komšije… živahna glavna ulica, i najbolje od svega– nema zločina. Pleasant Hill je savršeni mali grad, najbolje mesto na Zemlji. Veruj mi– Mi smo poput @#$% Rokvelove slike.

-Marija Hil

Slede spojleri

Standoff je jedan od nekoliko dogadjaja koje je Marvel zakazao za ovu godinu. U osvežavajućem obrtu, nismo znali gotovo ništa o radnji, a ono malo što jesmo je obećavalo vrlo zanimljiv razvoj situacije.

Okosnica priče je gradić Pleasant Hill. Takodje poznat i kao mesto projekta Kobik, u kom je S.H.I.E.L.D. koristio delove uništene Kosmičke Kocke da ispere mozgove zarobljenih super zlikovaca i ubedi ih da su obični ljudi, koji žive u običnom gradiću i vode obične mirne živote.

Naravno, pošto nam treba konflikt, nekoliko zlikovaca shvata šta im se desilo. Sledi eskalacija i gomila ljutitih zlikovaca koji love nevine i manje nevine heroje i agente S.H.I.E.L.D.-a po sada pomalo sravnjenom gradu.

U priču se uključuju sva tri tima Osvetnika, oba Kapetana Amerike (Sa krilcima i bez), i Baki Barns, koji je prvi i saznao za blatantno kršenje ljudskih prava, tradicionalni finalni obračun u trci protiv vremena, heroji pobedjuju.

Šta se zapravo bitno desilo?

Nekoliko stvari:

 1. Stiv Rodžers više nije Deda Stiv
  3029324-steve2

  Pretučen od strane Krosbounsa, na njega se smilovala personifikacija Kobika, u ovom slučaju mala devojčica.
 2. Nova osoba je postala Kvazar
  quasar-180660
  Avril Kinkejd, agent SHIELD-a, naletela je na super narukvice koje daju moći i usput upoznala lika koji ih je nosio ranije.
 3.  Crvena lobanja je opet na čelu Hidre
  CAPASR2016003_cov_COL-300x455
  Posledice ovoga ćemo videti u predstojećem serijalu „Captain America: Steve Rogers“
 4. Zimski Vojnik vodi novi „Thunderbolts“ tim
  TBolts2

  Ovaj tim, i stripovi vezani za njih su uvek bili kultni klasik. Novi tim kombinuje novo i staro, za, nadajmo se , nesmanjen kvalitet

Zanimljiva je odluka da ovaj dogadjaj ide toliko blizu Civil War 2. Politički obojen sukob, praćen inspirativnim govorom Kapetana. Nadajmo se da će Bendis bar prelistati završetak.