„DžBA – Dijamant je nesalomiv“ — Epizoda 4, pregled i komentari

Kao što moral nalaže, napominjem da je najbolje da prvo pogledate epizodu, pa tek onda čitate dalje ovaj tekst je pun spojlera.
Nakon što smo to otkačili, možemo da krenemo sa pričom. Ovoga puta ću prvo izneti kompletan utisak o epizodi, pa tek onda pričati o detaljima. Doduše, ova epizoda nije imala mnogo „radnje“ jer je ovo zapravo međuepizoda u kojoj se obično likovi šibaju, mere ga, i drže nas u neizvesnosti.

Ako tražite epizodu punu akcije sa standovima, onda će vam se ova u velikoj meri dopasti. Napokon imamo priliku da upoznamo drugog Niđimura brata, koji je samo potvrdio ono što smo pomislili prošli put, a to je da je stoka jedna premazana. Da ne bude da je bilo samo akcije, saznali smo i nekoliko prilično bitnih stvari vezanih za Koićija, čisto onako da nas iznenade. Kapiram da će sledeće epizoda biti ona koja će zaokružiti ovu priču sa braćom, a onda idemo dalje. Ovo je bila zabavna epizoda, ali ne bi bilo loše da ne dave toliko sa šibanjem…

Pa, da se bacimo na prepričavanje i možda zlobno komentarisanje.
Stariji burazer je uvukao Koićijevo telo u kuću i uprkos Džosukeovim molbama izvlači strelu iz njega jer ga prosto nije briga. Jebeš ga, bitnija je strela od klinca, ali je realno gledao mogao i prosto da izvuče strelu i ostavi leš napolju. Za to vreme se mlađi brat budi i kreće ka Džosukeu da ga dokrajči, što mu nije bilo najpametnije pošto se našao na liniji napada starijeg brata i zadobija rane opasne po život. Problem je što je Džosuke jedva uspeo da izmake napadu, ali i dalje ne vidi stand koji je napao, što ga pomalo plaši. Okujasu teatralno pada na patos sa stotinu malih rupica na licu.

Bed kompani, stand starijeg brata, napada bez imalo oklevanja Džosukea iako će tako još više povrediti Okujasua. Tu mladi Džosuke još jednom pokazuje svoju humanu, ili tupavu, stranu i izleće napolje i izvlači palog brata napolje. Za sobom zatvara rupu u zidu i kupuje još malo vremena. Okujasu na samrti ne želi da otkrije tajne svog starijeg brata, a ono što je potom usledilo ga je ostavilo u neverici. Džosuke koristi svoj Ludi dijamant i zaceljuje Okujasuove rane pa kreće natrag u kuću da spase Koićija. Jer, sasvim je normalno da zalečiš neprijatelja i ostaviš ga iza sebe pošto mu kažeš da te više ne smara. Ehh… da je tako, mnogi ratovi bi kraće trajali.

Stariji brat, postavlja Koićija kao mamac za Džosukea, i tom prilikom mu u pomoć pritiče Okujasu, kako bi mu se odužio pošto mu je pošteđen život. Zatim odlazi i ostavlja ih da se bore, jer tako mu je „srce reklo“. Bog te mazo, ovo sve neke poštenjačine… Već vidimo da će se ova dvojica ubuduće lepo slagati, kao balvan na balvan.
Sada već vidimo da je Bed kompani stand koji je sačinjen od veliog broja minijaturnih vojnika i vojnog naoružanja.
Sada dolazimo do možda najinteresantnijeg dela u epizodi. Naime, saznajemo da Koići izgleda ima potencijal da koristi stand, ali još uvek ne zna kako da ga koristi. Kada je pokušao da ga prizove iz njega je izašlo veliko jaje, koje je napuklo. Nažalost to je sve što ćemo videti do kraja epizode od njegovog standa, jer se mališa nije usrećio ni veličinom muda…

DZBAE4003

Posle igre mačke i miša u stilu Džodžovih bizarnih avanture, Džosuke nadmudruje Kićio Niđimuru i odnosi pobedu. Iskoristio je mini rakete koje su ranije bile ispaljene u njega, popravio ih i lansirao Kićiou u glavu. U sledećoj epizodi možemo očekivati konačno razrešenje ovog konflikta i možda početak saradnje Džosukea i Okujasua, a ono što mene najviše interesuje je Koićijev stand. Možda više stvari saznamo u sledećoj epizodi…