Marvel Kutak: Nejtan Filion u „Guardians of the Galaxy 2“

Nastavak hita „Guardians of the Galaxy“ se trenutno snima u Atlanti, te su se na internetu pojavile slike seta.

Ono što je privuklo veliku pažnju su slike bioskopa u kome je u toku festival filmova Sajmona Vilijamsa, u stripovima poznatijeg kao Wonder Man (Čudesni čovek).

gotg2sw1 gotg2sw2

Nejtan Filion (poznat kao Ričard Kesl iz serije „Castle“, ili, za one koji još oplakuju „Firefly“, kapetan Malkolm Rejnolds) je vrlo primetan na posterima.

Posteri, izmedju ostalog, suptilno ukazuju na manje poznate članove Marvelovog univerzuma, kao što je recimo Arkon (prva slika, srednji poster), Marvelova parodija/omaž/alternativa Konanu.

Pored toga, vidimo i poster za film „Tony Stark“. Hajde da ponovimo. Nejtan Filion koji glumi Roberta Dau… mislim Tonija Starka. Taj film bih definitivno gledao.

U stripovima, Sajmon Vilijams se prvobitno pojavio u „The Avengers“ #9, gde je naizgled umro, spasivši heroje nakon što je uvideo svoje greške. (DC je podneo tužbu zbog Wonder Woman.) 4 godine kasnije, otkrilo se da su heroji sačuvali njegov um u kompjuteru (Silver Age ima vrlo zabavne momente). U periodu od sledećih 5 godina, njegovo telo je kradeno i oživljeno nekoliko puta, mentalni obrasci korišćeni za stvaranje novih heroja (Vision), sve do „Avengers“ #160, kada se priključio timu.

Iako izgleda da će Filionova uloga u GOTG2 biti samo kameo, mislim da se niko ne bi bunio uvodjenju Čudesnog Čoveka u MCU.