„Lionsgate“ lansira preko 200 filmova na „Steam“!

Lionsgate_09

 

Kao što većina nas zna „Steam“ je uvek bio u pohodu na naše novčanike, ne samo kada nam stigne plata, nego i u međuvremenu. Ne tako davno počeo je i sa strimovanjem filmova koje možete iznajmiti ili kupiti pa naravno onda i baciti pogled to neko određeno vreme, i to samo preko njihovog programa , što će većina  smatrati vrlo ograničenim. Jer kada kupite film samo par klikova dalje od „Steam“ prodavnice, možete ih gledati i na svom telefonu, tabletu, televizoru itd. Nisam htela da pominjem cenu, jer kao da je to i bitno, ali cena fimova se kreće od 4 do 7 dolara, za iznajmljene filmove. A ako bi neki kolekcionar ipak želeo da ih „poseduje“,  naravno to može učiniti po tri puta većoj ceni.

No da se vratimo na  neverovatnu saradnju između dve kompanije pomenute u naslovu. „Lionsgate“ je dao licencu „Steam“ prodavnici, za preko dve stotine naslova, a samo neki od njih su Sumrak, Igre gladi, Testera i još mnogi drugi da ne navodim, pošto je u planu dodati još kako se partnerstvo bude širilio.

I dok je „Lionsgate“ zadovoljan što je oformio partnerstvo sa kompanijom „Steam“  kao ultimativnom prodavnicom sa više milionskom korisnicima, na drugoj strani pak  „Steam“ se raduje  našim sve tanjim novčanicima, zapravo saradnji sa tako velikim posedavcem filmova.  Ali ako ćemo iskreno ko još danas daje pare na verzije  nečega sto čak ne može ni uvrstiti u svoju kolekciju, pa kod nas za taj novac možes i kupiti legalnu  verziju filma i to sa prevodom, da ne idem dalje i govorim o mesečnoj pretplati za Netflix koji se još i nije utemeljio kod nas.