„Sveska smrti” – zvanični poster i naziv

Nakon uspešnog animea i mange, nekoliko manje uspešnih filmova i serije, „Sveska smrti” dobija nastavak na „Death note 2: The last name” – „Death note: Light up the NEW world”.

Prošlog petka na zvaničnom Warner Bros sajtu osvanuo je poster prikazujući Cukuru Mišima (Mašahiro Higašide, centar), Jugi Šion (Masaki Suda, levo) i Rjuzaki (Sosuke Ikemacu, desno) s tekstom: „Decenija nakon tog incidenta… Šest novih knjiga je rasuto.”

Warner Bros.

Film režira Šinsuke Sato, a premijera u Japanu biće 29. oktobra.

U mangi, tinejdžer zvani Lajt nalazi svesku kojom može ubiti ljude samim pisanjem njihovog imena u istu. Započinje borbu protiv svih kriminalaca sveta čime počinje igra mačke i miša između njega i vlasti.

U ovom filmu, vrlo napredno informatičko društvo susreće se s problemom sajber terorizma u 2016. godini. Novi likovi, koji su nasledili DNK Lajta i L-a, se pojavljuju. Naslednici dva velika genija ratovaće protiv šest knijga smrti na Zemlji.

Nov element priče biće „Pravilo šest svezaka”: Dozvoljeno je da postoji samo šest svezaka smrti u jednom trenutku na Zemlji. Pravilo važi i za Šinigamije (bogove smrti), što znači da samo šest Šinigamija mogu postojati na Zemlji. Pravilo je postojalo i u mangi, ali nije se pojavljivalo u prethodnim adaptacijama.