,,The Shannara Chronicles“ — Dobija drugu sezonu!

The-Shannara-Chronicles 001

TV serija „Hronike Šanare“ predstavlja jedan jako smeli poduhvat kompanije MTV kada se uzme u obzir tematika koju obrađuje i publika kojoj je namenjena. Radnja serije se odvija u postapokaliptičnom fantazijskom svetu u kome je probuđena magija, a ljudi su mutirali u različite rase nazvane po rasama iz mitova starih ljudi.
Prva sezona je završena sa očiglednim naznakama da treba da bude nastavka, ali je potvrda o drugoj sezoni izostala… do danas.
Kompanija MTV je potvrdila da je „Hronike Šanare“ imaju zeleno svetlo za izradu sledeće sezone.

 

Nakon što su nestali prastari ljudi, Zemljom sada hodaju vilenjaci, patuljci, gnomi, trolovi i druge rase koje su nastale nakon velike nuklearne katastrofe. Magija, ratovi rasa i Četiri zemlje su sada samo deo babskih priča svedenih na nivo mita i dečijih bajki. Sada svaka rasa gleda svoja posla, svet je uglavnom u miru, naravno rase se međusobno ne vole, ali prividni spokoj prestaje kada vilenjačko sveto drvo, Elkris, počne da se suši, što označava početak nevolja za sve Četiri zemlje. Amberli, vilenjačka princeza, jedna od sedmoro odabranih, nakon što dodirne Elkris ima viziju o krvavoj budućnosti…

Utiske posle prve pizode možete pročitati ovde.