„Avatar“ — zvanična objava!

Avatar 000

Ranije smo objavili da je Džejms Kameron potvrdio da će raditi na još četiri dela filma „Avatar“, a malo pre smo dobili i zvanične informacije o tome od domaćeg distributera MCF.

Džejms Kameron najavio četiri nova nastavka Avatara

Iako već drži titulu čoveka koji je snimio najskuplji film svih vremena („Titanik“), a to je potvrdio narednim hitom („Avatar“), ovaj neustrašivi reditelj se ne zaustavlja. Naprotiv, sinoć je na konvenciji CinemaCon najavio četiri nova nastavka filma „Avatar“.

Sve fanove ovog dela, ali i ostalu publiku koja od 2009. godine željno iščekuje nastavak ove naučne fantastike, obradovao je informacijom da nas drugi deo filma „Avatar“ očekuje 2018. godine, ali da sledeća tri ne zaostaju za njim (2020, 2022. i 2023.godina). Kamereon je objasnio da je tokom rada na drugom nastavku shvatio da obim priče i vizuala prevazilaze granice jednog filma, tako da je logično bilo da napravi još tri:

„Svaki film je samostalan, a opet istovremeno priča mnogo veću priču“.

 

Na prvom delu filma Kameron je radio preko deset godina, od čega je četiri godine trajalo samo snimanje. Film je na bioskopskim blagajnama širom sveta zaradio više od dve milijarde dolara, što je apsolutni rekord u istoriji sedme umetnosti.

Na CinemaCon konvenciji studio 20th Century Fox obradovao je sve fanove da Tim Miler i Rajan Rejnolds vredno rade na nastavku najgledanijeg filma o super-herojima – „Dedpulu“.