Marvel kutak: Naslovnice za „Civil War II“ Majkla Čoa i prve kritike za MCU „Civil War“

Kao deo promotivne kampanje za predstojeći stripski dogadjaj, Marvel je objavio alternativne naslovnice u retro stilu, delo Majkla Čoa. Još 3 su u planu, tako da će svako poglavlje Marvelove verzije „Suvišnog izveštaja“ imati po jednu.

Brajan Majkl Bendis, koji je napisao i prethodnu priču o herojima koji ne umeju pričom da reše probleme, potpisnik je i ove. U skorašnjem intervjuu je pričao o motivaciji za nastavak priče:

Pričali smo o stvarima koje se dešavaju u svetu danas, koje su podjednako kontroverzne kao i one o kojima smo pisali pre 10 godina, ali su to sad drugačija pitanja, poput lične odgovornosti i načina na koji se svet ophodi sam prema sebi. Kao i originalni „Civil War“, nema tačnog odgovora, samo različitih načina prilaženja pitanju.

Takodje se osvrnuo na pokretača cele dileme, mladog Inhumana nazvanog Uliks. (Latinsko ime za Odiseja)

Imamo mladog čoveka koji je prisiljen da odraste vrlo brzo. Bio je na prilično tradicionalnoj ruti u Americi, i nešto se desilo što mu je kompletno izbacilo život iz koloseka- pretvaranje u Inhumana. Nekoliko stvari se dešava istovremeno- ovaj lik pokazuje šta je jedinstveno u Inhuman svetu, rastućoj populaciji Inhumana u Marvel univerzumu, i ukazuje na priče koje se mogu ispričati.

On je neko ko je imao specifičan pogled na superherojsku zajednicu, i potom je bačen direktno u centar, na veoma kontroverzan način.

cho1 cho2 cho3 cho4

U filmskom kutku Marvela imamo sjajne vesti, barem za one koji željno iščekuju „Captain America: Civil War“.

Prve kritike sa ekskluzivne projekcije za novinare su stigle, i film se može pohvaliti izuzetno visokim ocenama na sajtovima Rotten Tomatoes (100/100) i Metacritic (84/100).

Veliki deo hvale je usmeren ka pametnom korišćenju kontinuiteta sa prethodnim filmovima:

Hollywood Reporter-

Nazovite ga „Civil War“ ili ga nazovite proširenjem brenda; zovite ga „filmski univerzum“ ili korporativni gigant- najnovija Marvel ekstravagancija gura napred tendenciju studija da meša franšize na način koji će svakako zadovoljiti fanove.

Blage kritike su dobili na račun dužine samog filma (146 minuta, a svi znaju da se ostaje do kraja odjavne špice) i na nešto što se i očekivalo usled ogromnog broja likova: neki od njih nisu zastupljeni u dovoljnoj meri.

U svakom slučaju, jedva čekamo premijeru za široke narodne mase.