Priča nad pričama Matea Garonea stiže u bioskope!

Prica nad pricama

„Priča nad pričama“ Matea Garonea stiže u bioskope!

Ko je propustio ovaj film na ovogodišnjem FEST-u imaće priliku da ga pogleda u bioskopima od četvrtka, 14. aprila.

„Priča nad pričama“ je baziran na bajkama napolitanskog pisca iz ranog 17. veka, Đanbatista Bazilea, koji povezuje realistične i fantastične elemente kako bi prikazao mračnu stranu bajki koje su bile inspiracije za dela braće Grim.

Za ovaj film Garonea je odabrao tri priče koje se prepliću u izmišljenom kraljevstvu. Od potrage ogorčene kraljice, preko čudovišta koje pokušava da uguši ljubav mlade princeze, do misteriozne žene koja izaziva žudnju kralja, ove priče prožimaju elementi lepote i grotesknosti stvarajući neverovatno i jedinstveno delo gotičke mašte.

„Priča nad pričama“ je prvi film na engleskom jeziku dvostrukog dobitnika Gran Pria u Kanu, Matea Garonea poznatog po filmovima „Gomora“ i „Rijaliti“. Česti motiv u njegovim filmovima je struktura moći i njen uticaj na samo društvo, koji u ovom filmu postaje prenaglašen. Još jedan adut koji krije ovaj film jeste što se sastoji od bajki čiji ishod ne možemo predvideti jer on nije klasična holivudska adaptacija.

Ljubitelji fantastike, horora i dobro urađene kostimografije uživaće u ovom filmu od 14. aprila u bioskopima širom Srbije.

Nekada davno, postojala su tri susedna kraljevstva, sa prelepim dvorcima, u kojima su vladali kraljevi i kraljice, prinčevi i princeze. Jedan kralj bejaše bludnik i razvratnik, drugi očaran čudnim životinjama, a kraljica opsednuta željom da dobije dete.
Čarobnjaci i vile, neustrašiva čudovišta, stare pralje, akrobate i kurtizane su protogonisti ove interpretacije proslavjene priče Žambatiste Bazile.

Režija: Mateo Garone
Scenario: Edvardo Albinati, Ugo Čiti, Mateo Garone, Masimo
Uloge: Selma Hajek, Vincent Kasel,  Tobi Džouns

U bioskopima od 14.aprila