Hrvatski animator dobio nagradu na takmičenju ,,Tokyo Anime Award 2016″

penjaci

Kratki film ,,Penjači“ hrvatskog animatora Siniše Mataića je pobedio na tokijskom anime takmičenju za 2016. godinu na koje se prijavilo 522 kandidata iz različitih zemalja. Mataić je na ovom kratkom filmu radio tokom Otvorenih radionica za animaciju u Viborgu u Danskoj, u periodu između 2012 i 2013 godine.

„Ne bih mogao da napravim ovaj film bez Otvorenih radionica, za šta sam im neizmerno zahvalan,“ kaže Siniša.

„Teško je rečima opisati kako se osećam povodom ove nagrade. Oduvek sam bio veliki ljubitelj japanskih animea, ne samo zbog animacije, već i zbog pripovedanja. Verujem da je bilo očigledno da je moj stil razvijan pod njihovim uticajem. Pravo da vam kažem, ne verujem da će mi bilo koja druga nagrada biti draga kao ova“.

Siniša Mataić trenutno radi kao 3D animator u Barseloni u studiju Tinker Magic Studio, a u slobodno vreme radi na ličnom projektu sa svojom verenicom Natalijom Makros, koja je bivši student na The Animation Workshop.

Rad na ,,Penjačima“ je bilo veliko iskustvo za mene. Skoro sve sam potpuno sâm odradio, tako da sam naučio koliko je bitno imati dobar tim ljudi uz sebe. Jedva čekam da podelim još svojih radova u budućnosti.

 

Zapratite Sinišin vimeo kanal.