,,DžBA – Dijamant je nesalomiv“ – druga epizoda, pregled

DzBA-Dijamant-002g

Stigla nam je i druga epizoda serije ,,Džodžove bizarne avanture: Dijamant je nesalomiv“, preporučujem da prvo pogledate epizodu, pa tek onda pročitate ceo tekst jer će biti pregršt spojlera. Takođe, ako već niste, pročitajte pregled prve epizode.

Druga epizoda se direktno nastavlja na prvu, iliti vidimo Džosukeovi majku kako pretura po alatu dok pred kuću dolazi gadni mlekadžija. Samo što je ostavio mleko ispred vrata, ona mu viče da stane, ali je već prekasno… zgazio je u pseće govno. Ljubazni narator, ovoga puta Džotaro, nam otkriva gnusne zločine koje je Anđelo—mlekadžija počinio. Pored toga što je krvnik, još je i pedofil koji se sladio četrnaestogoišnjacima i tražio otkupninu za jednog od njih.
Tomoko će još jednom zaustaviti mlekadžiju, pošto je primetila da je jedan od poklopaca od mleka oštećen, i pošto jako vodi računa o zdravlju svog sinčića, insistira da dobije novu flašu. Jebeš mlekadžiju koji svoj posao ne radi kako treba. Na to Anđelo u sebi poludi jer nije uspeo da na taj način uvali svoj stand nekome iz Higašikata porodice.

DzBA-Dijamant-002aDzBA-Dijamant-002b

Ubrzo potom nailazi na matorca sa kerom koji serenda svako malo i gde stigne, i kako bi se oslobodio frustracije od melopređašnjeg neuspeha odlučuje da kera i vlasnika zubima pokida (bukvalno). Potom svog standa šalje kroz vodovod u kuću Higašikata porodice. Zatim dobijamo sjajnu muzičku poslasticu, imamo priliku da vidimo prvi intro ove sezone koji je najkraće rečeno „fensi“. Prvi intro ima simpatičnu japansku muzikicu praćenu scenama likova koje ćemo tek upoznati u seriji. Sve boje u introu su jarke i sve podseća na disko sedamdesetih. Kao i ranije, zadovoljan sam odabirom muzike za uvod.

DzBA-Dijamant-002c

Dok Džotaro i Džosuke razgovaraju telefonom Tomoko sprema doručak, kafu itd, a Anđelo koristi priliku i ubacuje ga u njena usta… govorim o standu Vodena ogrlica, naravno. Srećom, sin joj je bistar kao izvorska voda i smesta koristi svoj stand kako bi vodenog đavolka zarobio u flaši, što je još više razbesnelo Anđela. Dakle, to definitivno nije bio njegov dan…  Sada saznajemo da Ludi dijamant može tačno da kontroliše na koji način će da teče zalečenje. Anđelov dan postaje malo bolji kada otkriva da je Džosukeov deda isti onaj policajac koji ga je priveo kada je rešen slučaj sa silovanim dečacima.

DzBA-Dijamant-002d

Anđelo koristi to što zna za dedinu blagonaklonost ka čašici-dve-tri-četri-pet brendija nakon naporne noći i osigurava beg svog standa, a usput i uleće u matorog. Čim je to video Džosuke svojim standom išamara Vodenu ogricu, ali on uspeva da pobegne. Odmah potom dotrčava dedi u pomoć i pokušava da ga zaleči. Međutim, tada otkriva da njegov stand može da oporavi telo, ali ne i da čoveka vrati iz mrtvih.

Posle sahrane, Tomoko odlazi kod familije, a u kući ostaju Džosuke i Džotaro koji planiraju da se obračunaju sa Anđelom. Kako bi se sačuvali piju samo flaširana pića i konzerviranu hranu. Džotaro primećuje da Džosuke na usni ima ožiljak od udarca koji je zadobio od njega, i saznajemo da Ludi dijamant nema mogućnost da zaleči svog vlasnika.
Anđelo je blejao na drvetu preko puta kuća tri dana i noći, dok napokon nije počela da pada kiše, što omogućava njegovom standu slobodno kretanje i bezbedan ulazak unutra. Ma koliko bio agresivan i nekontrolisan on nije ni najmanje glup. Stavio je vodu u kuhinji da proključa, pustio je vrelu vodu da teče i tako stvorio paru uz pomoć koje ide gde mu je volja. U samoj kući je veoma brzo postavio zamke i pokušava da dvojicu neprijatelja satera u ćošak, što mu donekle i uspeva. Ma koliko Džotaro delovao hladno, Džosuke deluje još hladnije ili željnije krvi…

DzBA-Dijamant-002e

Džosuke je iskoristo svoju priliku i napravio finu zamku za Vodenu ogrlicu. Naime, progutao je gumenu rukavicu za čiščenje toaleta i kada mu je u usta uleteo neprijateljski stand, zarobio ga je u njoj. Sada kreće slatko izdrkavanje nad bednim Anđelom.

DzBA-Dijamant-002f

Džosuke odlučuje da večno kazni Anđela tako što će ga izbatinati i sjediniti sa bizarnim kamenom koji predstavlja turističku atrakciju u gradu. Tu se završava druga epzioda i kreće zaista odlična odjavna špica sa pesmom ,,Savage Garden – To the moon and back“, doduše vizualni deo nije fantastičan koliko intro, i uglavnom je sačinjen od statičnih slika i After effect dorade. Srećan sam kakve su numere odabrali i uživaću u njima u narednom periodu.

Sledeće nedelje ide Epizoda 3 —Braća Niđimura, Prvi deo.
Ovo je zaista lep početak sezone. Već druga epizoda je nabijena akcijom i nadam se da će se nastaviti u ovom tonu. Da, zaista mi je nedostajala zajebancija sa Džodžoom.

Piše: Bojan Vukadinović