Tv serija ,,Lucifer“ dobija drugu sezonu!

Lucifer

Televizija Foks je odobrila drugu sezonu serije ,,Lucifer“ koja je rađena po istoimenom stripu iz Vertigo serijala. Na produkciji ovog naslova radila je Warner Bros kompanija, a sa emitovanjem je počeo 25. januara 2016. godine. Po rečima Foksa trenutno ga prati oko 10.5 miliona gledalaca.

 

Nesrećan i ubijen u pojam od dosade Gospodar pakla, prvi pali anđeo, Lucifer Morningstar napušta svoj presto i povlači se u Los Anđeles u kome poseduje luksuzni noćni klub. On je harizmatičan i pakleno zgodan, a priča prati njegove doživljaje na zemlju gde uživa punim plućima, tj. u ženama, alkoholu i poigravanju sa smrtnicima. Jednog dana njegova poznanica biva ubijena, i on po prvi put u svom postojanju biva pomeren i oseća nešto za njega nepoznato. Na tom slučaju počinje da radi detektivka Kloi Deker, koja za razliku od ostalih ljudi ne pada na njegove čini, kako zavodničke tako i sve ostale. Lucifer vođen željom i potrebom da kažnjava ljude počinje svuda da prati atraktivnu detektivku kojoj on ide na živce, ali povremeno biva od koristi pa ga zbog toga trpi…
U međuvremenu, Božiji izaslanik Amenadiel ima zadatak da ubedi Lucifera da se vrati u podzemlje i vlada kao gospodar pakla, ali mu to ne polazi za rukom.

Glumci: Tom Elis (Lucifer), Loren Džerman (Kloi), D.B. Vudsajd (Amenadiel), Kevin Alehandro (Den), Lesli-An brant (Maziken),…

Kratak komentar:
Malo drugačija serija od onih na koje smo navikli, kada su u pitanju adaptacije strip junaka. Lucifer obiluje jednostavnim humorom, interesantim likovima, ali ne predstavlja intelektualni zalogaj već se definitivno može svrstati u fioku ,,razbibriga i opuštanje“. Muzika koja prati seriju je jedan od jačih aduta i predstavlja odličan dodatak atmosferi. Ne mogu se odupreti utisku da je ovo samo sapunica, poput onih iz devedesetih godina, ali sa đavolom u glavnoj ulozi. Nadamo se da će se autori u sledećoj sezoni malo više fokusirati na glavnu radnju.