Rad na adaptaciji mange ,,Death Note“ preuzima Netflix!

death note

Režiser Adam Vingard je u intervjuu za The Guest izjavio da će adaptacija mange ,,Death Note“ umesto u bioskopima, najverovatnije biti prikazivana na Netfliksu. Što ne mora biti loša stvar, pošto bi za bioskopsku verziju neke stvari morale da se menjaju kako bi bile prikladne i za mlađu publiku, što nije slučaj sa striming servisom.

IMAGE DISTRIBUTED FOR LIONSGATE - Director Adam Wingard seen at Lionsgate's 'You're Next'  Talent Signing at 2013 Comic-Con, on Thursday, July, 18, 2013 in San Diego, Calif. (Photo by Eric Charbonneau/Invision for Lionsgate/AP Images)

Prvobitno je na ovom projektu trebala da radi Warner Bros kompanija, ali su brzo nakon početka produkcije odustali od toga. Studio Netfliks nije gubio vreme i započeo je preuzimanje projekta.

Po Adamovim rečima glavnu ulogu Lajta će igrati Nat Vulf, pored njega će se pojaviti i Margaret Kueli, a razmišljao je i o tome da u glumačku ekipu ubaci i Keita Stenfilda.

Netfliksovo preuzimanje projekta još uvek nije u potpunosti završeno, ali se Adam nada brzom prelasku i nastavku rada na ,,Death Note“ adaptaciji.