Festival Epske Fantastike 10. April Dom omladine Beograda (Game of Thrones VS Vikings)

festival epske fantastike

U Domu omladine Beograda 10. aprila održaće se šesti po redu ,,Festival epske fantastike“ u organizaciji udruženja Mač i magija. Glavna tema festival biće “Igra prestola“ TV serija i književno delo. Druga tema festivala oslanja se na TV seriju “Vikinzi“.

Na festivalu će posetioci imati priliku da čuju predavanja i tribine u skladu sa temama, a pored toga posetioci će moći da se upoznaju i sa novim društvenim igrama na temu epske i naučne fantastike. Kao i do sada klubovi društvenih igara organizovaće prezentacije i turnire tokom čitavog dana tako da će posetioci moći da isprobaju mnoge igre bazirane na različitim temama iz opusa različitih žanrova epske fantastike.

Satnica:
Od 14:00 vrata Doma Omladine otvorena su za sve posetioce Festivala epske fantastike

Tribine i prezentacije, bioskopska sala Doma Omladine satnica:
14:30-15:30 „Igra prestola/ Pesma Leda i Vatre; Serija VS Knjiga“ Tribinu vodi Lazar Dragojlović
16:00-17:00 “Epska fantastika i Heavy Metal“ (tribina na kojoj će biti predstavljeni brojni metal bendovi na koje je uticala epska fantastika) Tribinu vodi: Marko Mirnaović, gosti: Aleksandar Petrović Celtic, Srđan Branković (Alogia) i Dušan Marković (autor mnogih cover artworka za HM bendove koji su inspirisani fantasy tematikom)
17:30-18:30 Tribina o nordijskoj mitologiji – predavanje: OD POSTANKA SVETA DO SUMRAKA BOGOVA gde će biti osvrta na legende o postanku sveta kod starih Germana i priče o Odinu i Thoru (Tribinu drži Marko Vasić)
19:00-19:45 „Put kroz zemlje i istoriju Esosa i Westerosa“ Tribinu vodi: Lazar Dragojlović
20:30-21:30 Vikinzi:Holivud i Valhala…Istorijski osvrt na seriju Majkla Hirsta “Vikinzi“ iz ugla diplomiranog režisera Miloša Đurovića

Cosplay tema ličnosti iz “Games of Throne“ i „Vikings“ serijala.

Klubovi i duštva koji će učestovati na festivalu i čije ćete društvene igre moži da isprobate:
Klub C22
D 20
Grenadier Shop
Sakurabana

Društvene igre koje ćete moći da igrate i isprobate na festivalu:
Štand C22:

Vikings-Warriors of the North: Pobednik je onaj igrac koji prvi uspe da otme cerke drugih ratnih vodja i da ih odvede u svoj kamp u cemu ce pokusati da ga sprece dugi brodovi ostalih igraca, morsko cudoviste i volja bogova!

Small World: U Small World-u igrači se bore da osvaje i kontrolišu svetu koji je jednostavno suviše mali za sve njih. Small World je naseljena različitim rasama kao što su patuljci, čarobnjaci, Amazonke, divovi, Orci… koji koriste svoje trupe da zauzmu teritorije i osvoje susedne zemlje kako bi zbrisali druge rase sa lica zemlje. Biranjem prave kombinacij 14 različitih fantazi rasa i 20 jedinstvenih moći, igrači teže da prošire svoja carstva – često na uštrb slabijih suseda.
Game of Thrones kartična igra Game of Thrones boadr game Disk World Board game
Cena ulaznice: 200 dinara