Marvel kutak: „Dead No More

Upozorenje: Spojleri za stripove. Vrlo verovatno blagi, jer… ko još prati stripove (CIVIL WAR!)

dnm1 dnm2

dnm4 dnm5 dnm6

 

Početkom godine, kriptični tizer sa rečenicom „Dead no more“ nas je podsetio prvenstveno na Vulverina, čija je smrt bila okosnica mini serije „Death of Wolverine“ davne 2014. godine.

Naravno, bilo je i drugih jakih kandidata. Profesor Čarls Ksavijer (Ubijen od strane Kiklopa u „AvX“), Namor (Ubijen nedavno od strane multiverzalnog tima „Squadron Supreme“), Gven Stejsi (originalna, umrla u jednom od retkih trenutaka kad su se fizika i stripovi poklopili), Džin Grej (eerm… jedna od verzija koja se nije pojavljivala u zadnjih par godina), Uatu Posmatrač (čija smrt je pokrenula „Original Sin) i naravno ujka Ben (opet, verzija iz 616 univerzuma, ne jedan od onih koji su paradirali u „Spiderverse“ dogadjaju).

Nepune dve nedelje nakon prvog tizera dobili smo objavu da će se dogadjaj vrteti oko Spajdija (Pitera Parkera, ne Majlsa Moralesa), te se knjiga svela na tri slova: Gven, Ben ili Doktor Oto Oktavijus, poznatiji kao Dr. Oktopus (Preuzeo Parkerovo telo u „Amazing Spider-Man“ #700, imao svoj serijal „Superior Spider-Man“, pokušao da uništi multiverzum u „Spider-Verse“, trenutno zaglavljen u robotu)

Onda su krenuli zanimljivi tizeri, koje možete videti gore (crtač je Aleksander Lozano, prethodno radio na All-New X-men“ i, skorije „Carnage“) i koji pokazuju gomilu likova iz Spajdijeve prošlosti.

Odgovore, tj. deo odgovora ćemo dobiti 7. maja, tokom „Free Comic Book“ dana, a za ostatak priče sačekaćemo jesen.

Za kraj, sledi opis koji je Marvel objavio uz jedan od tizera:

„Ako bi imao šansu da vratiš u život nekog ko je preminuo, da li bi? I kako će POVERLJIVO reagovati kada oni koje su smatrali davno mrtvim ponovo budu hodali zemljom?“