Final Fantasy XV – datum izlaska, novi CG film, anime i demo

Danas, na ,,Final Fantasy XV: Uncovered“ konferenciji u Los Andjelesu, studio Square Enix je obznanio da će datum izlaska FFXV biti 30. septembar. Square Enix je i najavio neke od projekata koji će postaviti dodatne temelje za univerzum u kojem se odigrava radnja igre Final Fantasy XV. Prvi od tih projekata je ,,Kingsglaive: Final Fantasy XV“, CG animirani film od strane Square Enix studija u saradnji sa Sony Pictures Entertainment studiom. Radnja ce obuhvatati intrige u svetu, kraljevske spletke i epske bitke. Glumačka ekipa se sastoji od velikih imena kao što su Šon Bin(Gospodar prstenova, Igra Prestola), Lena Hejdej(300, Igra Prestola) i Aron Pol(Breaking Bad). Trejler možete videti ovde, a film će izaći neposredno pre izlaska igre.
Takođe, najavljen je i ,,Final Fantasy: Brotherhood“ anime serijal, koji će se sastojati od samostalnih pet epizoda. Anime će se baviti odnosima između Noktisa i njegova tri prijatelja, kao priprema za glavnu igru i njene glavne karaktere. Prva epizoda je već izašla i možete je pogledati ovde ispod.
,,Platinum Demo – Final Fantasy XV“ je takođe još jedan besplatan sadržaj koji se može skinuti na PS4 i Xbox One. Ovaj demo obuhvata originalan i zaseban zaplet i trenutke iz Noktisovog detinjstva koji neće biti u FFXV, doduše služi da predstavi sve mehanike i novitete u nadolazećoj igri, kao i dodatne bonuse za ljude koji su prešli demo igru. Trejler za demo možete pogledati ovde.
Final Fantasy XV je takođe dobio novi trejler nazvan ,,Reclaim your throne“, koji prikazuje novi gejmplej uz prisustvo muzike od strane Yoko Shimamure u ulozi kompozitora. Florens Velš iz poznate grupe Florence + the Machine je kreirala sopstvenu obradu poznate pesme Ben E. Kinga ,,Stand by me“, specijalno za ovaj trejler koji možete pogledati ovde.
Final Fantasy XV se može digitalno naručiti u Xbox Store-u i PlayStation Store-u od večeras. Ako naručite u toku limitiranog vremena dobićete i Noctis Special Outfit i Carbince ljubimca ya Xbox avatare i Dynamic PS4 temu za PlayStation 4 korisnike.