FILM O OLIMPIJSKOM AUTSAJDERU EDIJU EDVARDSU STIŽE U BIOSKOPE!

edi zvani orao

Hju Džekman i Taron Edžerton igraju u komediji „Edi zvani Orao“ reditelja Dekstera Flečera, koja stiže u srpske bioskope od 31. marta

Film je inspirisan istinitom pričom o Majklu Ediju Edvardsu (Edžerton) netipičnom ali hrabrom ski-skakaču koji nikada nije prestao da veruje u sebe uprkos tome što cela nacija jeste.

Uz pomoć harizmatičnog i buntovnog trenera kojeg igra Džekman, Edi uspeva da postane nacionalni heroj koji je predstavljao Veliku Britaniju na Olimpijskim igrama u Kalgariju 1988. godine..

Postoje brojni razlozi zbog kojih je „Edi zvani Orao“ vredan vaše pažnje, a mi ćemo vam navesti samo neke:

  • Majkl Edvards ili Edi Orao, iznenadio je sve predstavljajući Veliku Britaniju u Olimpijskom skokovima 1988. godine na Olimpijskim igrama u Kalgariju. Iako je prvobitno pokušao da postane deo skijaškog tima, sledeći svoj olimpijski san shvatio je da su mu realnije šanse da postane ski-skakač i tako ode na Olimpijadu.  Bio je poslednji na svim listama ali postao je omiljen takmičar. Javnost ga je videla kao autsajdera, nedostajala mu je veština, kao i sredstva da bude olimpijski sportista, ali ga to nije sprečilo u nameri da ostvari svoje snove. Njegovi loši rezultati su ga činili sve popularnijim, što je gore skakao i postizao slabije rezultate postajao je traženiji.
  • Edi je imao mnogobrojne nadimke odgospodin Šeprtlja, Inspektor Kluzo na skijama, Jeti do Nestabilni Edi. Međutim, na završnoj ceremoniji Zimskih olimpijskih igara, predsednik organizacionog odbora, Frenk King, izjavio je: „U ovim igrama, neki takmičari su osvojili zlato, neki su oborili rekorde, a neki su čak poleteli poput orla”, jasno aludirajući na Edija, koji je od tada poznat kao Edi Orao.
  • Bilo je potrebno oko 15 godina da počne produkcija filma. Režiser, Dekster , kaže da je scenario rađen otprilike toliko. „Dakle, u vreme kada ga je producent doneo meni, sve je već bilo potpuno formirano: Znao sam priču o Ediju još od ranije, dovoljno sam star da se setim kada je sve to bilo”.
  • Jedna od najtežih stvari vezanih za snimanje ovog filma bilo je to što ne postoje kaskaderi koji znaju to da rade, jer su ski-skokovi izuzetno opasan sport. je izjavio da jezahvaljujućireditelju Viku imao potrebne snimke. „On je sastavio tim pomalo ludih, nemačkih momaka, koji su skakali satima, a onda je došao i doneo 90 sati snimaka sa ski-skokovima”.
Komediju za dobro raspoloženje o gubitniku koji postaje heroj, „Edi zvani Orao“ , pogledajte u bioskopima od 31. marta.