Noitamina – 2016 & 2017 program

Noitamina_logo

Televizijska mreža Fuđi TV je održala internet prenos u kome je otkrila sledeće četiri serije koje će se emitovati na tv bloku Noitamina.

ddd

Adaptacija Acuko Asanovih bejzbol novela „Battery“ počeće u julu. Tomomi Moćizuki („House of Five Leaves“) režira anime i potpisuje scenario u studiju Zero-G („Shadow Skill,“ „M.D. Geist“), a Akira Senđu („Fullmetal Alchemist: Brotherhood“) komponuje muziku. Originalne novele se vrte oko Takumi Harade, mladića koji se preselio u planinski grad u Okajama prefekturi tokom prolećnog raspusta pre početka srednje škole. Takumi je bejzbol bacač koji gubi veru u svoj talenat nakon preseljenja, kada nailazi na drugara iz škole Koua, koji ima jaku želju da stvori „bateriju“ (kombinacija bacača i hvatača u bejzbolu) sa njim.

Battery“ su već inspirisale igrani film i seriju 2007. i 2008. godine. Asanine „No. 6“ novele su takođe adaptirane u mangu i anime seriju.

Adaptacija Šion Miurine „The Great Passage“ novele će početi u oktobru. Priča se vrti oko Micuja Mađime i Masaši Nišioke. Macuja je ozbiljan čovek i loš govornik, dok je Masaši vrlo društven čovek. Novela prati njihovo prijateljstvo, odlučnost i strast dok rade zajedno da objave novi rečnik nazvan „The Great Passage.“ Novela je izašla 2011. godine, i inspirisala igrani film koji je osvojio Japansku akademsku nagradu 2013. godine. Haruko Kumota, autorka „Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu“ mange, dizajnira likove za seriju.

ddd

Adaptacija Mengo Jokojarine „Scum’s Wish“ mange počinje sa emitovanjem januara sledeće godine. Sedamnaestogodišnji Mugi Avaja i Hanabi Jasuraoka izgledaju kao idealan par. Oboje su popularni i odgovaraju jedno drugom. Međutim, niko ne zna tajnu koju dele – oboje gaje beznadežne simpatije prema nekom drugom, i samo su u vezi kako bi ublažili njihovu usamljenost. Mugi je zaljubljen u Akane Minagavu, mladu učiteljicu koja ga je školovala kući, dok je Hanabi isto zaljubljena u učitelja, mladog porodičnog prijatelja. U jedno drugom nalaze mesto gde mogu da tuguju za onima koje ne mogu da imaju, i dele fizičku intimnost koju vodi samoća.

Druga sezona adaptacije lajt-novela „Saenai Heroine no Sodate-kata“ emitovaće se u aprilu sledeće godine. Novele prate Tomoju Aki, otakua koji pokušava da napravi igru za „Comiket“ sajam uz pomoć prijateljica iz škole. Prva sezona serije se emitovala januara prošle godine. Distributer „Aniplex USA“ je licencirao naslov pod nazivom „Saekano: How to Raise a Boring Girlfriend.“