Treća sezona animea „Haikyuu!!“ počinje sa emitovanjem na jesen

Haikyuu!! S3

Šesnaesto izdanje nedeljnog Šeiša Šonen Džamp (Shueisha Shonen Jump) magazina će u subotu objaviti vest da će treća sezona animea Haikju („Haikyuu!“) početi sa emitovanjem ove jeseni. Sezona počinje od meča Karasuno protiv Širatorizava (Shiratorizawa) srednje škole.

Prethodno izdanje magazina je nagovestilo mogućnost „važne vesti“ u vezi mange.

Prva sezona animea je imala premijeru u aprilu 2014. Sentai Filmworks je kupio licencu za prvu i drugu sezonu i distribuira prvu u Severnoj Americi. Crunchyroll je prikazivao prvu sezonu u isto vreme kada je ona bila emitovana u Japanu; na isti način prikazuje i drugu sezonu, koja trenutno izlazi.

Opis druge sezone koju Crunchyroll trenutno emituje:

Nakon što ih je Aoba Đosai (Aoba Josai) škola pobedila na letnjem nacionalnom truniru, odbojkaški tim Karasuno srednje škole daje sve od sebe vežbajući za prolećno takmičenje. U međuvremenu, organizovan je trening kamp u Tokiju, u saradnji sa Nekoma i još nekoliko drugih škola sa jakim timovima.
Ozbiljno vežbaju, ali jednog dana Hinata i Kagejama se previše uzbude dok su trčali i izgube se; zbog toga nailazeći na nekoga koga nisu očekivali da vide tu…

Dva filma-kompilacije su izašli prošlog jula i septembra.

Viz Media u julu počinje sa objavljivanjem mange u Severnoj Americi.