„Silver Guardian“ – svi detalji koje smo uspeli da saznamo

silver guard

Novi anime studio, Emon, osnovan u oktobru 2015. je objavio dodatne informacije o svom prvom projektu, koji su najavili početkom ovog meseca.

Ali pre toga, da pređemo okosnicu radnje. Sui Gin je siromašni momak sa tajnim životom. Naime, on je jedan od najboljih igrača video igara na internetu. To zna samo Riku Lej, njegova drugarica iz odeljenja.
Ona mu jednog sudbonosnog dana donosi misteriozni mobilni uredjaj, ali, pre nego što je uspela da mu objasni svrhu vrlo čudne mašine, biva promptno kidnapovana. Pokušavajući da je spasi, Sui Gin aktivira veoma misteriozni mobilni uredjaj i otkriva novi, virtuelni svet.

Režija je poverena Kenu Andou i Masahiru Ohkuri. Juići Tanaka je zadužen za dizajn likova, dok Juđi Hosono priprema scenario u saradnji sa Hidefumi Kimurom.

Kako predstavnici studija Emon tvrde, kineska manhua po kojoj spremaju adaptaciju je prešla 400 miliona pregleda na sajtu gde je originalno postavljena. Studio je pripremio trejler, koji će objaviti na „Anime Japan“ konvenciji od 25. do 27. marta.