„Dark Universe“ — Prvi detalji

„Dark Universe“ – Universal

Studio Univerzal objavio je da će nova serija filmova koji za glavne likove imaju klasična čudovišta, ali stvorena za moderne generacije, biti u bioskopskoj distribuciji pod nazivom „Dark Universe“.
Logo ćemo imati prilike da vidimo kada film „MUMIJA“ stigne u naše bioskope 8. juna, a iza muzike stoji četiri puta nominovan za Oskara, kompozitor Deni Elfman.
U najavi nove serije filmova potvrđeno je da će oskarovac Bili Kondon režirati novi film „Frankeštajnova nevesta“, sledeći projekat kompanije Dark Universe, koji će u bioskope stići u februaru 2019. godine.

„Dark Universe“ startovao je filmom Aleksa Kurcmana, reditelja i producenta filma „MUMIJA“.
„Veoma smo ponosni na svu kreativnost i strast koja nas je inspirisala da ponovo oživimo Univerzalova klasična čudovišta i obećavamo publici da ćemo serijal širiti strateški“, izjavila je Dona Langli iz Univerzal Pikčrsa.

“Frankeštajnova nevesta” (Bride of Frankestein) svakako je najupečatljiviji ženski monstrum u istoriji filma i zavet koji nam je ostavilo Vejlovo remek – delo, što je i jedan od najboljih filmova ikada napravljenih” izjavio je reditelj Kondon.

Filmovi Dark Universa biće prepoznatljivi po tome što će u njima igrati najtalentovanije i najpopularnije svetske zvezde u legendarnim ulogama, kao i mladi i talentovani glumci čije su karijere u usponu. Kako je ranije najavljeno zvezde filmova Dark Universe po prvi put su zajedno: „Nevidljivi čovek“ i „Frankenštajnova čudovišta“ tumačiće zvezde blokbastera, Džoni Dep i dobitnik Oskara Havijer Bardem, koji zajedno glume u filmu “Pirati sa Kariba – Salazarova osveta“. Ovi glumci pridružuju se Tomu Kruzu i Raselu Krou koji tumači lik doktora Henrija Džekila, vodećim glumcima filma Mumija, zajedno sa Sofijom Butelom u naslovnoj ulozi.