Del Toro je razgovarao sa kompanijom Lucasfilm o režiranju „Star wars“ filma

Iako je došlo do razgovora, za sada Del Toro nema nikakvih planova u vezi sa režiranjem filma iz serijala „Zvezdani ratovi“. U intervjuu je spomenuo kako mu se sviđaju određeni likovi iz franšize i da je razgovarao sa generalnim direktorom Lucasfilma, Keti Kenedi i sa Džonom Nolom o nekim idejama, ali da za sad želi da se koncentriše na svoje originalne projekte.

Trenutno Del Toro radi na animiranoj dečijoj seriji „Trollhunters“, čija druga sezona uskoro stiže na Netflix. Kaže da je već osmislio treću sezonu, ali još nije potvrđeno da će se praviti.

Del Toro je spomenuo kako ne voli da razgovara o budućim projektima ili saradnji sa poznatim stvaraocima priča i filmova zbog situacije sa Nilom Gejmenom kada je pisac u intervjuu rekao kako bi voleo da sarađuje sa Giljermom na „Doktor Strejndž“ filmu, da bi posle toga „Doktor Strejndž“ osvanuo na Giljermovoj listi budućih projekata na sajtu IMDb.

Sledeći film Giljerma del Toroa, „The shape of water“, stiže u bioskope u novembru 2017. U pitanju je fantastični film smešten u Americi tokom Hladnog rata, a u njemu glume Majkl Šenon, Oktavia Spenser, Dag Džouns i Majkl Stulbarg.