Rami Malek će glumiti Fredija Merkjurija u filmu „Bohemian Rhapsody“

rami
foto: Deni Kliford / Hottwire.net / FayesVision / WENN

Iako je već neko vreme u razvoju, biografski film o Fredi Merkjuriju nazvan „Bohemian Rhapsody“ bi možda mogao da se preseli na veliko platno. Deadline je objavio da će glavnu ulogu igrati Rami Malek, glumac koji se proslavio u seriji „Mr. Robot“ a film će se snimati u studiju 20th Century Fox preko producentskih kompanija New Regency i GK Films. Ne samo to, postoje i glasine da je i reditelj Brajan Singer u pregovorima oko režiranja filma.

„Bohemian Rhapsody“ je najnovije delo scenariste nominovanog za Oskar,Entonija MekKartina. Film će ispričati priču o Frediju Merkjuriju i i njegovom legendarnom rok bendu Queen. Nije tačno precizirano koliko će istorije benda biti  prikazano u „Bohemian Rhapsody“ jer od nastanka benda do tragične smrti Merkjurija ima dve decenije.

Planovi o biografskom Fredi Merkjuri filmu su već neko vreme tu, a uloga je prethodno bila namenjena Saši Baron Koenu dok su se kao režiseri pominjali Dekster Flečer i Stiven Frirs.

„Bohemian Rhapsody“ bi možda mogao da počne sa produkcijom početkom sledeće godine. Među producentima su Graham King i Džim Bič zajedno sa Denisom O’Salivenom kao ekskluzivnim producentom. Takođe, Brajan Mej i Rodžer Tejlor ,članovi benda Queen, će biti muzički producenti za film „Bohemian Rhapsody“