Kristof Volc u pregovorima za ulogu u filmskoj adaptaciji „Battle Angel: Alita“

Interesantna vest za sve one koji poslednjih desetak godina verno iščekuju adaptaciju kultnog anime klasika „Battle Angel: Alita“ – slavni oskarovac Kristof Volc je u ranim pregovorima za jednu od uloga u igranom filmu.

Da podsetimo: radnja animea je smeštena u 26. vek i priča priču o devojci kiborgu koju naučnik pronalazi na otpadu. Bez sećanja na prethodni život, sem ekspertize u veštini borbe, devojka postaje lovac na ucenjene glave.

Ovaj ambiciozni projekat, koje je Džejms Kameron naumio da režira pre nego što se prihvatio „Avatara“, sada potpusuje kao producent, dok svoju pozadinu u udobnu režisersku stolicu uvaljuje bludni sin sedme umetnosti – Robert Rodrigez. Dobro ste pročitali. Koliko nade budi Kameronovo ime vezano za gotovo bilo koji projekat, toliko straha unosi pominjanje Rodrigezovog, bar kada su u pitanju voljeni klasici. „Grad Greha“ je bio fantastičan, ali je nastavkom simpatični meksikanac, koji filmove snima u vreme pauze za ručak i za manje para nego što ga taj ručak košta – ipak pokazao svoje pravo lice. Pored Kamerona film producira njegov „Lightstorm Enertainment“ partner Džon Lando.

Ukoliko dogovor bude postignut, Valc će glumiti doktora Disona Ajdoa, „doktora za kiborge“, koji pronalazi Alitu i postaje njen mentor. Pored gospodina Volca u glavnoj ulozi pojaviće se Rosa Salazar (spremite se za još „whitewashing“ kontraverzi), koju smo imali prilike da vidimo u filmu „Maze Runner“.

Na posletku tužna vest: očekuje se da film otpočne sa prikazivanjem tek jula 2018. godine.

Ako ništa drugo, „Blade Runner“ nastavak je sve bliži i bliži.